Reperasjoner av betong

Når betong produseres på stedet, kan det lett oppstå defekte områder på betongvegger og gulv. Tegn på slitasje og lite avdekking i byggefasen kan også ha skadet betongen. Mangelfull beskrivelse og ulike forventinger til det ferdige produkt kan også være med på å skape behov for betong kosmetikk.

Uavhengig av den ferdige standarden som forventes på prosjektet kan betong kosmetikk forbedre det generelle inntrykket av overflater for å oppfylle nødvendige spesifikasjoner.

Vi deler det i tre undergrupper:

Omprofilering av betong

Det er generelt nødvendig å omprofilere eksponert betong når det er identifisert betydelige feil. For eksempel kan det ha blitt oppdaget visuelle feil av følgende typer som ved første øyekast ofte ser uopprettelig ut:

 1. Defekte kanter og flassing
 2. Innvendige sprekker (honeycombing) , grove hulrom, forskalingsbånd
 3. Klar separasjon ved bunnen av forskalingen
 4. Vann og strømningsmerker som fjerner betongpasten

Slike tilfeller kan kreve betydelig omarbeiding. I dette tilfellet vil våre betong spesialister «reparere» de defekte områdene. Ved hjelp av spesiell mørtel og pulver til betongkosmetikk fylles eventuelle innrykk inn og overflatene utjevnes. Hele prosessen utføres med rent mineralske midler. Dette sikrer utmerket langsiktig vedheft og gir et karakteristisk mineral-type utseende, noe som skaper grunnlaget for et enhetlig overflateutseende.

RESULTATET: Utjevnede betongoverflater der de tidligere defekte områdene er reintegrert og det karakteristiske utseendet på betongfinishen restaurert.

Omstrukturering av betong

Etter at forskalingen er fjernet, vil uønskede strukturer ofte ha blitt gravert inn i betongen. Forskalingen kan resultere i en defekt overflate hvis:

 1. Det er spor av uønskede forskalingsdesign
 2. Det er ingen konsistente forskalingsdesign synlige
 3. Det er utilsiktede betonggraver
 4. En ny forskalingsdesign er ønsket.

Våre spesialister vil skape den nye overflatestrukturen i en flertrinnsprosess. Dette kan innebære rekonstruering av betongoverflaten ved hjelp av omprofilering om nødvendig.

RESULTATET: En ny forskalingsstruktur – med å frembringe den opprinngelige overflate som var beskrevet fra arkitektens side.

Retusjering av betong

På byggeplasser har en rekke faktorer en tendens til å påvirke det optiske utseendet til den ferdige betongen. Vanlige endringer som påvirker betongoverflaten inkluderer:

 1. Misfarging
 2. Feil farget betong
 3. Rust flekker
 4. Merker som etterlates av forskalingshuden
 5. Dannelse av betonggraver
 6. Skjolder (ghosting) igjen fra armeringen

I slike tilfeller vil våre betong spesialister profesjonelt forbedre overflaten. Den nye overflaten vil da bli brukt for å matche det karakteristiske utseendet til den eksponerte betongen i bygningen. Hele prosessen utføres enten delvis eller over hele overflaten i flere nøye koordinerte stadier til de defekte områdene ikke lenger er synlige.

RESULTATET – En eksponert betongoverflate som er nærmest identisk når det gjelder betongens naturlige utseende og følelse.

Du kan kontakte vår ekspert Jesper for rådgivning.