Betongoverflater

Pigmentering av betong

Det finnes et stort utvalg av farger, så betong er ikke bare grått som det var tidligere.  Til høyre ser du et lite utvalg av farger.

Pigment lasuren er et enkeltkomponentprodukt som ikke krever påføring av en homogeniserende primer. Fordelen med lasuren er dens multifunksjonelle egenskapene:

 1. Pigmentert, ikke en filmdannende betongmaling
 2. Halvgjennomsiktig i ulike dekningsgrader (10-100%)
 3. Standard nyanser av farger og individuelle forespørsler i henhold til RAL- eller NCS-standard
 4. Eleofobisk og hydrofoberende – bærekraftig beskyttelse
 5. Miljøvennlig – vannbasert og VOC-kompatibel
 6. Åpen for vanndampdiffusjon
 7. Typiske mineralske egenskaper – med utseendet og følelsen av betong
 8. UV-bestandig
 9. Kan brukes inne og ute
 10. Selvrensende
 11. Kan bruks på alle typer betong standarder (UHPC, GRC, fiberbetong osv)
 12. Leed sertifisert
Pigmentering Betongoverflater AS
Farglagt sykkelsti i betong

Fargelagt sykkelfelt i betong

Fargelagte sykkelfelt er en viktig del av moderne byplanlegging og trafikksikkerhet. Disse markerte sonene på veiene gir syklister en egen og trygg trasé, som bidrar til å fremme sykling som et bærekraftig transportmiddel.

Fargene brukt i sykkelfelt skiller tydelig sykkelsonen fra biltrafikken. Dette øker både synligheten og oppmerksomheten for syklister og bidrar til å forhindre ulykker. I tillegg oppfordrer de til økt sykling, da de gir en følelse av trygghet for syklister i trafikken.

Samlet sett spiller fargelagte sykkelfelt en avgjørende rolle i fremme av sykling som et levedyktig alternativ til bilkjøring, og de er en viktig del av byenes bærekraftige transportinfrastruktur.

I forbindelse med at betongen støpes, legges den fargen som ønskes i siste fase. Pigmentene trekker godt ned og skaper en varig, estetisk og bærekraftig løsning